Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، سفر قریب الوقع جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به منطقه خاورمیانه، در زمانی صورت می‌گیرد که موازنه قوا در منطقه و ساختار نظام جهانی که از اواخر جنگ سرد تا به امروز پا بر جا بوده، در حال تغییر است.

روزنامه الکترونیکی رأی الیوم (چاپ لندن) با انتشار یادداشتی تحت عنوان «به این دلایل، سفر بایدن، موفقیت‌آمیز نخواهد بود»، به سفر رئیس جمهور آمریکا پرداخت و نوشت، بایدن با انتشار یادداشتی به دلایل سفر خود اشاره کرد؛ گزارشی که به دور از واقعیت است و آنچه از آن تحت عنوان دستاورد یاد می‌کند، یا در آن مبالغه شده یا به صورت کامل تخیلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشی از یادداشت، خطاب به داخل آمریکاست؛ زیرا در پاییز امسال انتخابات در این کشور برگزار خواهد شد و رئیس جمهور کنونی هم فرصت زیادی ندارد و حتی رهبران عربی که وی قصد دارد با آنها دیدار کند، بسیار بهتر از او، از وضعیت آمریکا مطلع هستند.

به گزارش رأی الیوم، هدف اصلی بایدن از این یاداشت، همراه کردن برخی از سران عرب با آمریکا برای مقابله با چین و روسیه است، ولی به جای تهدید، تحریم یا محاصره، این بار به منطقه می‌آید تا به نمایندگی از آمریکا، به این کشورها پیشنهاداتی را مطرح کند تا به زعم خود، مشکلات منطقه را حل کند.

بنا بر این گزارش، پس از فسادهای آمریکا در منطقه طی چند دهه گذشته و اقدامات ویرانگر این کشور، این بار، بایدن به جای چماق، هویجی برای سران عرب به همراه خود خواهد آورد تا به آنان بگوید: «برای مقابله با روسیه، در کنار ما باشید تا مشکلاتتان را حل کنیم». ولی مشکل اینجا نیست، مشکل اصلی، خودِ آمریکاست؛ کشوری که نتوانست مشکلات افغانستان، عراق و لیبی را حل کند و وضعیت امنیتی خطرناکی در اوپا به وجود آورده است، نخواهد توانست هیچ مشکلی را در خاورمیانه حل کند، نه به خاطر اینکه نخواهد، بلکه به این دلیل که قدرت این کار را ندارد.

رأی الیوم با بیان اینکه آمریکا آنچه را طی هفتاد سال نتوانسته انجام دهد، طی چند ماه هم نخواهد توانست انجام دهد، گزارش داد، بایدن به گونه‌ای از فلسطین سخن می‌گوید که  که گویا نمی‌داند غزه تحت یک فشار غیر انسانی زمینی، دریایی و هوایی قرار دارد و خبر ندارد که چرا در فلسطین، درگیری وجود دارد. گویا از ابزارهای سرکوبگری اسرائیلی و تعداد قربانیان اطلاع ندارد.

به گزارش این روزنامه، بایدن همچنین ادعا کرده که نخستین رئیس جمهور آمریکاست که از 11 سپتامبر تا کنون، به خاورمیانه سفر خواهد کرد، بدون اینکه نیروهای آمریکا در هیچ مأموریت جنگی در منطقه حضور داشته باشند، ولی ظاهرا فراموش کرده است که این منطقه، میزبان یکی از بزرگترین و مجهزترین پایگاههای آمریکا در منطقه است. آمریکا از پایگاههای خود در خاورمیانه برای شعله‌ور کردن جنگ اوکراین و سایر مناطق شرق اروپا استفاده می‌کند و وجود چنین پایگاههایی خطر اصلی برای منطقه است.

در پایان این گزارش آمده است، بایدن برای نابودی مسئله فلسطین و امتیازگیری از فلسطینیها به منطقه خواهد آمد. تنها راه حل برای مفید بودن این سفر، این است که بایدن از ریاض اعلام کند که حقوق ملت فلسطین را به رسمیت می‌شناسد و از تشکیل کشور مستقل فلسطین حمایت می‌کند، ولی هدف اصلی وی، حمایت از منافع آمریکا در مقابله منافع کشورهای عربی است تا به زعم خود، ائتلاف عربی علیه ایران تشکیل دهد و روابط این کشورها با روسیه و چین را بر هم بزند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: خاورمیانه رئیس جمهور رأی الیوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۲۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست

مشاور امنیت ملی آمریکا گفت، اگر ریاض و تل‌آویو برای عادی‌سازی روابط موافقت نکنند، دولت بایدن با عربستان سعودی موافقت‌نامه دفاعی امضا نخواهد کرد و تاکید کرد: «شما نمی‌توانید یک بخش را از بقیه جدا کنید.»

به گزارش ایسنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا شنبه در مصاحبه‌ای با روزنامه «فایننشال تایمز» پیشنهادات اخیر مبنی بر اینکه در صورت امتناع رژیم صهیونیستی از دادن امتیاز به فلسطینیان، توافق دوجانبه بین دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و پادشاهی آل سعود مورد بررسی قرار می‌گیرد، رد کرد.

دولت بایدن برای تشویق ریاض به رسمی کردن روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی به‌عنوان بخشی از طرح‌هایی برای «تضمین صلح پایدار در خاورمیانه»، توافق سه‌جانبه‌ای را به‌ویژه بعد از هفتم اکتبر که عملیات صهیونیست‌ها علیه غزه به راه افتاد و برای هفت ماه است که ادامه دارد، تحت فشار قرار داده است.

ایالات متحده امیدوار است که از چشم‌انداز روابط با آل سعود و عادی‌سازی روابط دیگر کشورهای مسلمان، برای متقاعد کردن رژیم صهیونیستی برای موافقت با امتیازات قابل توجه به فلسطینی‌ها استفاده کند. اما بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بارها هرگونه حرکت به سوی راه‌حل دو دولتی برای درگیری طولانی تل‌آویو و فلسطین را رد کرده است.

سالیوان گفت: «چشم‌انداز یکپارچه تفاهم دوجانبه بین ایالات متحده و عربستان سعودی همراه با عادی‌سازی بین اسرائیل و عربستان سعودی، همراه با گام‌های معنی‌دار از جانب مردم فلسطین است. همه اینها باید با هم جمع شوند... شما نمی‌توانید یک قطعه را از بقیه جدا کنید.»

جیک سالیوان گفت جو بایدن قصد دارد به طور علنی «مسیر به سمت منطقه‌ای آرام‌تر را شرح دهد.»

مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: «انتظار دارم در ماه‌های آینده از رئیس‌جمهور بایدن و دیگران، بیشتر در مورد مسیری که ما معتقدیم می‌تواند اسرائیل امن‌تر و منطقه صلح‌آمیزتری ایجاد کند، بشنوید.»

او افزود: «تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که روی آنچه را که فکر می‌کنیم معقول است، کار کنیم و تلاش کنیم تا هر چه بیشتر کشورهای منطقه را با آن همراهی کنیم و سپس آن را ارائه کنیم و در نهایت این به عهده رهبری اسرائیل و مردم اسرائیل است که تصمیم بگیرند که آیا این راهی است که آنها می‌خواهند طی کنند یا خیر.»

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ «برای تامین صلح در منطقه» ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از ۷ اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید «گام‌های برگشت‌ناپذیر» را به سوی تشکیل کشور فلسطین ببیند.

اظهارات سالیوان در حالی مطرح شد که ویلیام برنز، رئیس سیا در قاهره بود، جایی که میانجی‌ها به دنبال متقاعد کردن حماس برای پذیرش پیشنهادی برای توافق هستند که منجر به آتش‌بس و آزادی اسرای صهیونیست می‌شود. میانجی‌ها امیدوارند که برای توقف شش هفته‌ای اولیه در جنگ میانجی‌گری کنند که سپس برای مذاکره در مورد آتش‌بس پایدار مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط
  • سی‌ان‌ان: سرکوب اعتراضات و حمایت از صهیونیست‌ها آرای بایدن را می‌خورد
  • آکسیوس : تعویق ارسال محموله سلاح از آمریکا به اسرائیل
  • آمریکا ارسال محموله سلاح به مقصد اسرائیل را متوقف کرد
  • پیش‌بینی مشاور بایدن: اوکراین سال آینده به روسیه ضد حمله می‌زند
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟