Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@17:27:43 GMT

تحرکات آمریکا و اسرائیل برای تعویق انتخابات فلسطین

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۶۴۴۸۹

تحرکات آمریکا و اسرائیل برای تعویق انتخابات فلسطین

به گزارش خبرگزاری مهر، رای الیوم در مطلبی آورده است: آیا آمریکاییها و اسرائیلی ها درباره تعویق انتخابات فلسطین به منظور ممانعت از پیروزی حتمی حماس به سبب دودستگی جنبش فتح توافق کرده اند؟ ناظران امور از واکنش محمود عباس و سفر سرزده وی به آلمان چه می گویند؟ بهانه های سه گانه برای توجیه این تعویق اگر تصمیم آن گرفته شود، چیست؟

این رسانه می نویسد: گزارشهای رسانه ای حاکی از این است که تماس تلفنی که میان آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و همتای صهیونیست او یعنی گابی اشکنازی انجام شده است، درباره ابعاد انتخابات قانونگذاری فلسطین که قرار است در ۲۲ ماه مه آینده برگزار شود، بوده است و آنها امیدوارند که به تعویق بیافتد یا لغو شود زیرا پیروزی حماس تقریباً در آن قطعی شده است و این به سبب دودستگی جنبش فتح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رای الیوم نوشت: اگر این صحت داشته باشد و احتمالاً هم صحیح است به مثابه برد و سلامی بر قلب محمود عباس و نزدیکان و اطرافیان وی است زیرا وی محمود عباس هنگامی که خواستار برگزاری انتخابات سه گانه قانونگذاری، ریاستی و شورای ملی فلسطین شد، دچار اشتباهات محاسباتی شد و از کاهش محبوبیت خود و دودستگی داخلی میان جنبش فتح و در مقابل همدلی و انسجام رقیب خود یعنی حماس خبر نداشت هنگامی که خواستار برگزاری انتخابات سه گانه قانونگذاری، ریاستی و شورای ملی فلسطین شد، دچار اشتباهات محاسباتی شد و از کاهش محبوبیت خود و دودستگی داخلی میان جنبش فتح و در مقابل همدلی و انسجام رقیب خود یعنی حماس خبر نداشت.

این رسانه می نویسد: محمود عباس این روزها از راهکار تعویق دم می زند تا اوضاع به هم ریخته جنبش فتح را سرو سامانی دهد و وقت بیشتری برای شکستن ائتلاف میان مروان البرغوثی اسیر و ناصر القدوه عضو کمیته مرکزی فتح و خواهرزاده یاسر عرفات بیابد.

علت واقعی سفر محمود عباس به برلین چه بود؟

رای الیوم در ادامه فاش کرد: اخبار واصله حاکی از آن است که علت سفر محمود عباس در چند روز قبل به برلین، معاینات پزشکی نبوده است بلکه رایزنی با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و راضی کرددن آن برای تعویق انتخابات است زیرا اتحادیه اروپا که ۲۰ میلیون برای هزینه های برگزاری آن اختصاص داده است به منظور برگزاری آن در موعد مقرر آن فشار وارد می کند.

منابعی که با رای الیوم گفتگو کردند به واکنش صدراعظم آلمان اشاره نکردند و اینکه به این درخواست محمود عباس چه واکنشی نشان داده است را نگفتند.

سه فهرست انتخاباتی فتح

این رسانه در ادامه نوشت: جنبش فتح در این انتخابات با سه فهرست مشارکت خواهد کرد؛ نخست، محمود عباس، دوم الحریه به رهبری ناصر القدوه با حمایت مروان برغوثی و سوم محمد دحلان عضو اخراجی فتح مشابه القدوه. هدف فهرست های دوم و سوم یکی است و آن تضعیف محمود عباس است.

یک منبع مسئول جنبش فتح به رای الیوم اعلام کرد که انتخابات ۲۰۰۶ که حماس در آن پیروز شد تکرار نخواهد شد زیرا باخت فتح به مفهوم از دست دادن قدرت و نمایندگی ملت فلسطین است و پیروزی حماس خط قرمز است.

رای الیوم در ادامه نوشت: سئوال درباره بهانه یا راهکاری است که محمود عباس برای توجیه تعویق انتخابات مجلس قانونگذاری و چه بسا انتخابات ریاستی و شورای ملی فلسطین به آن روی خواهد آورد؟

بهانه های محمود عباس برای به تعویق انتخابات فلسطین

این رسانه آورده است: محمود عباس از همه برگه های خود استفاده می کند. کسانی که با او طی روزهای گذشته دیدار کردند به خشم و بحران درونی وی اشاره کرد. وی به حسن الشیخ رئیس هیات امور فلسطینی و هماهنگ کننده با اسرائیلی ها دستور داده است که اجازه رفتن ناصر القدوره از رام الله به غزه را ندهد تا وی مجبور شود که مسیر طولانی تری را از طریق رفتن به قاهره و سپس گذرگاه رفح طی کند مسافتی طولانی که که بیش از ۴۸ ساعته خواهد بود در حالی که می تواند در صورت صدور مجوز لازم به کمتر از دو ساعت محدود شود.

رای الیوم در پایان آورده است: بعید نمی دانیم که بهانه محمود عباس برای تعویق برگزاری انتخابات؛ عدم اجازه مقامات صهیونیست به برگزاری انتخابات در قدس اشغالی یا شیوع کرونا یا عدم وجود شرایط بین المللی لازم یا همه این دلایل باشد و از صدور دستور تعویق برگزاری این انتخابات طی روزهای آتی غافلگیر نخواهیم شد.

کد خبر 5187364

منبع: مهر

کلیدواژه: محمود عباس فلسطین حماس ایالات متحده امریکا عراق روسیه ایران عربستان سعودی برجام رژیم صهیونیستی فلسطین افغانستان اوکراین لبنان جو بایدن ترکیه ویروس کرونا برگزاری انتخابات تعویق انتخابات رای الیوم محمود عباس جنبش فتح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۴۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسرائیل پاسخی به مطالبات مقاومت فلسطین نمی‌دهد

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) امروز یکشنبه خبر داد که دور کنونی مذاکرات غیر مستقیم با رژیم صهیونیستی که در قاهره برگزار شد، به پایان رسیده است.

حماس به اشاره به اینکه هیأت اعزامی به قاهره، برای مشورت‌های بیشتر، امشب مصر را ترک خواهد کرد، خبر داد: هیأت ما، به برادران میانجی مصری و قطری، پاسخ جنبش را تسلیم کرده و رایزنی‌های عمیق و جدی انجام داده است.

حماس در عین حال تأکید کرد که برای حصول توافقی مصمم است که مطالبات ملت فلسطین را مرتفع کند، به صورت کامل به تجاوز اسرائیل پایان دهد و به تبادل اسرا، بازگشت آوارگان، افزایش امدادرسانی، آغاز بازسازی غزه و خروج کامل نظامیان صهیونیست از نوار غزه منجر شود.

اسامه حمدان از رهبران حماس هم به شبکه العربی قطر گفت که در این دور از مذاکرات، پیشرفت‌هایی صورت گرفته است.

وی عملیات ضد صهیونیستی امروز حماس در گذرگاه «کرم ابوسالم» را «پیامی به اسرائیل درباره عواقب هر گونه ماجراجویی» دانست و تأکید کرد که ارتش اسرائیل بر خلاف تصور خود نخواهد توانست اقدامی انجام دهد.

حمدان با اشاره به اینکه اسرائیل در حال حاضر فقط بر موضوع تبادل اسرا متمرکز شده و هیچ پاسخی به سایر مسائل طرح شده از سوی حماس نداده است، گفت: بر خلاف تصور اسرائیل، مقاومت فلسطین قادر به ادامه [جنگ]خواهد بود.

اسماعیل هنیه رئیس دفتر جنبش حماس هم امروز گفت که پیش از آغاز دور کنونی مذاکرات و اعزام هیأت حماس به قاهره، «یک سری تماس با برادران میانجی و جناح‌های مقاومت صورت گرفت و جلسات و رایزنی‌های فشرده‌ای در داخل و خارج از کشور برگزار شد».

هنیه با بیان اینکه اولویت این جنبش توقف تجاوز به مردم غزه است و این یک موضع اساسی و منطقی است که آینده‌ای با ثبات‌تر را ایجاد می‌کند، تأکید کرد: جهان در گرو دولتی افراطی قرار گرفته که دارای مشکلات سیاسی متعددی است و مرتکب جنایات زیادی در غزه شده است و نخست‌وزیر آن می‌خواهد برای ادامه تجاوز و گسترش دامنه درگیری توجیهاتی دائمی ابداع کند و تلاش‌های انجام شده میانجیگران و طرف‌های مختلف را خراب کند. اما آمریکا که بر روی این اشغالگری سرپوش گذاشته می‌بایست جلوی او را بگیرد به جای آنکه آن را به سلاح‌های کشتار جمعی تجهیز کند.

وی در پایان گفت که حماس همچنان مشتاق دستیابی به یک توافق جامع دارای مراحل پیوسته به یکدیگر است که به تجاوز پایان دهد، عقب نشینی را تضمین کند و به یک توافق جدی مبادله اسرا منجر شود.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • آمریکا محموله تسلیحات به رژیم صهیونیستی را نگه داشته است
  • کدام دانشگاه‌ها به جنبش حمایت از فلسطین پیوسته‌اند؟ | اینفوگرافیک
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • آکسیوس : تعویق ارسال محموله سلاح از آمریکا به اسرائیل
  • آکسیوس : آمریکا تحویل یک محموله مهمات به اسرائیل را به تعویق انداخت
  • اسرائیل پاسخی به مطالبات مقاومت فلسطین نمی‌دهد
  • حمایت از ستمدیدگان توصیه صریح دین اسلام است
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • اینجا «ایالات متحده اسرائیل» است!
  • چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا